Опика Пенде: Африка ВО ВРТЕЖИ ВО МИНУТА

Опика Пенде: Африка ВО ВРТЕЖИ ВО МИНУТА

DEN 3.00

Достапност

Огромната разновидност на музика што беше притисната на дисковите шелак на континентот Африка е навистина зачудувачка. Популарни песни, актуелни песни, работни песни, комични песни, песни за богослужба ,itualуал, танц и пофалбиогромниот опсег на музички стилови се спротивставува на секоја лесна категоризација, исто како Што Самата Африканска географија се спротивставува на границите. Опика Пенде : Африка со 78 вртежи во минута е колекција со четири дискови со 100 песни земени од ретки снимки од Африканска музика од 78 вртежи во минута од 1909 до средината на 1960-титеод кои ниту една досега не била издадена НА ЦД. Низ овие 100 песни, традиционалната музика стои рамо до рамо со популарната музика бидејќи традиционалната култура коегзистира со таканаречената модерност. Пан-Африкански по обем и диво разновиден, Опика Пенде е доказ за длабокото богатство што се наоѓа во раната снимена музика низ целиот континент. Во 2013 година, овој сет беше номиниран за Најдобар Историски Албум од Греми Наградите. Опика Пенде : Африка со 78 ВРТЕЖИ во МИНУТА (Друго).


Декларирани спецификации

Комплементите на стоката